Łuskane nasiona konopi
Łuskane nasiona konopi są delikatnie pozbawione zewnętrznej, włóknistej łupiny. Pozostaje smaczne, miękkie wnętrze pełne białka, minerałów oraz kwasów tłuszczowych omega 3, 6, 9. Idealnie nadają się do jogurtu, musli, na chleb czy do różnych past. Twojej kuchni na zimno dodadzą solidną porcję zdrowia. W ofercie od Konopie-zdrowie dostępne w jakości BIO.
#ShowMore#
Jakie są właściwości łuskanych nasion konopi?
Łuskane nasiona konopi zawierają znaczną ilość nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza omega 3 i omega 6. Są również bogate w białko, witaminy oraz minerały: w szczególności witaminy B1, B2, B3, B6, C i E, potas, magnez, jod, miedź, wapń, cynk i żelazo.
Łuskane nasiona konopi wspierają odporność organizmu, regulują poziom cholesterolu we krwi oraz wzmacniają układ odpornościowy, głównie dzięki wysokiej zawartości globulinowego białka.
Pomagają także w utrzymaniu zdrowej skóry i włosów.
W porównaniu z niełuskanymi nasionami zawierają jednak mniej składników odżywczych.
Kiedy warto spożywać łuskane nasiona konopi?
- Aby wspierać układ odpornościowy
- Dla detoksykacji
- Podczas budowania masy mięśniowej
- Dla równowagi hormonalnej
- Dla zwiększenia laktacji
Czy łuskane nasiona konopi są odpowiednie dla kobiet w ciąży i karmiących piersią?
Tak, nasiona konopi mogą być spożywane przez kobiety w ciąży, karmiące piersią (nasiona wspierają laktację), dzieci oraz seniorów.
Ile łuskanych nasion konopi można spożywać dziennie?
Zalecana dzienna dawka to 1–2 łyżki stołowe dziennie.
Najczęściej sprzedawane

Najlepsze źródło kwasów Omega 3 i 6, bogate w witaminy i minerały, kompleksowe żywienie (dla ciała i umysłu), wspaniały dodatek w kuchni ciepłej i zimnej

Najlepsze źródło kwasów Omega 3 i 6, bogate w witaminy i minerały, kompleksowe żywienie (dla ciała i umysłu), wspaniały dodatek w kuchni ciepłej i zimnej

Najlepsze źródło kwasów Omega 3 i 6, bogate w witaminy i minerały, kompleksowe żywienie (dla ciała i umysłu), wspaniały dodatek w kuchni ciepłej i zimnej