Francuskie naleśniki z konopnej mąki i z ziarnem konopi

nalenikFrancuskie naleśniki z konopnej mąki i z ziarnem konopi. Smaczne śniadanie dla wszystkich tych, którzy żyją zdrowo i lubią zdrowo gotować.

Składniki

  • 50 g mąki z konopi 
  • 200 g mąki żytniej 
  • nasiona konopi 
  • 2 jajka 
  • 200 ml mleka 
  • sól 
  • szpinak 
  • papryka

Instrukcje

  1. Wymieszać obie mąki, dodać jajka i mleko. Mieszać dopóki ciasto nie jest gładkie.
  2. Przygotować patelnię. Kiedy pierwsza strona naleśnika jest gotowa, obrócić naleśnik i następnie położyć na drugiej stronie jedno jajko i trochę szpinaku.
  3. Następnie przykryć patelnię pokrywką i zostawić przez 2-3 minuty. Naleśnik jeszcze posypać ziarnem konopi, które zapewni orzechowy przysmak.
  4. Druga wersja: do ciasta przetrzeć 4 marchewki. Ciasto będzie bardziej słodkie. Naleśniki podawać z owocami, ziarnem konopi, kokosem i miodem.