Hlavní informace
Konopna zupa jarzynowa
- Opublikowano: 09-11-17
- Poprawiono: 09-10-23
- Autor: Alexandra Ribola
Európai konyha
Danie główne
49 kcal
Rozpocząl się sezon jesieni i nasze ciało potrzebuje rozgrzewki i wzmocnienia. Spróbuj ugotować tę idealną zupę z selera, ziemniaków, pora i szpinaku. Będziesz przyjemnie rozgrzany i organizmu dostarczysz niezbędne witaminy. Olej konopny to nie tylko przyjemna dywersyfikacja.
Składniki
1 seler, 1 por, szkłanka ziemiaków
garść szpinaku
ziarna konopi
masło Ghee klarowane z konopi
czosnek, sół, pieprz, liście laurowe
warzywny wywar
śmietana
Instrukcje
- Na rozgrzane masło daj por i czosnek ( według smaku – 3-4 ząbki), dodaj seler, ziemiaki i na koniec bulion z liściem laurowym i gotuj aż wszystko bvędzie miekkie. Można dodać ziarno konopi.
- Kiedy już wszystko jest miekkie dodajemy szpinak, który zostawymi tylko do zwiędnięcia. Potem wszystko razem rozmiksujemy i doprawymi do smaku solą i pieprzem.
- Do mysek damy zupę krem, dodać łyżkę śmietany i pare kropli oleju konopnego.
lub opublikuj jako gość
Ładowanie komentarza...
Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.
Bądź pierwszym komentującym.
Další informace